Click for more products.
No produts were found.

Επιλέγοντας το σωστό νήμα για το πλεκτό μου

Posted on2018-06-05
Love0
Επιλέγοντας το σωστό νήμα για το πλεκτό μου

Ανεξάρτητα από το αν έχετε μεγάλη εμπειρία ή όχι στο πλέξιμο, ίσως δυσκολευτείτε να αποφασίσετε τι θα δημιουργήσετε. Υπάρχουν τόσα πολλά διασκεδαστικά, φανταχτερά και όμορφα αντικείμενα που μπορείτε να φτιάξετε πλέκοντας.


Τα καταστήματα με είδη ραπτικής και πλεξίματος διαθέτουν μεγάλη ποικιλία νημάτων σε διάφορες συνθέσεις , χρωματισμούς και ποιότητες, που αρκετές στιγμές ίσως νιώσετε μπερδεμένοι. Παρακάτω αναφέρονται ορισμένες πληροφορίες για να κάνετε τη σωστή επιλογή νήματος για το έργο σας.
Αρχικά, όλοι οι τύποι νήματος είναι κατασκευασμένοι από φυσικές ή συνθετικές ίνες και διατίθενται σε διαφορετικά βάρη και μήκη. Ανάλογα με το αντικείμενο που θέλετε να πλέξετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λεπτά ή χοντρά νήματα, λεία ή με υφή (όπως τα πιο τριχωτά), ακόμα και νήματα που περιέχουν διακοσμητικά στοιχεία όπως χάντρες, κορδέλες, χρυσοκλωστή, γουνάκια κλπ.


Τα πιο διαδεδομένα είδη νημάτων είναι τα εξής: μαλλί, βαμβακερό, ακρυλικό, μοχέρ, αλπακά, κασμίρ, μεταξωτό, λινό, βισκόζη, λαμέ, ανγκορά, μεταλλικός πολυεστέρας καθώς και πολλά ακόμα για να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει. Είναι πολύ σημαντικό να αναφερθεί ότι τα ακρυλικά ή τα βαμβακερά νήματα είναι υποαλλεργικά και θεωρούνται ιδανικά για βρέφη και για ανθρώπους που υποφέρουν από αλλεργίες.
Επιλέγοντας ακρυλικό νήμα, μπορείτε να πλέξετε στο χέρι μία απαλή κουβερτούλα για το μωράκι σας ή γιατί όχι και για το κατοικίδιο σας. Επιπλέον, είναι ιδανικό αν θέλετε να φτιάξετε κάποια ζακέτα ή ακόμα και ένα όμορφο ριχτάρι για το καναπέ σας.


Το πιο διαδεδομένο και δημοφιλές νήμα είναι το βαμβακερό το οποίο είναι πολύ ανθεκτικό και κατάλληλο για όλες τις εποχές του χρόνου. Μπορούμε να δημιουργήσουμε πολλά σχέδια ανάλογα βέβαια με το πάχος και τη σύνθεση του νήματος, μεταξύ άλλων μαξιλαροθήκες και διάφορα είδη ένδυσης για παιδιά και ενήλικες. Μπορούμε να φτιάξουμε τις πιτζάμες της οικογένειας μας. Χρησιμοποιήστε όλη τη δημιουργικότητα και τη φαντασία σας και φτιάξτε τα δικά σας βραχιόλια , τα κολιέ ακόμα και τα νεσεσέρ για τα καλλυντικά σας. Μπορείτε να τολμήσετε να φτιάξετε και ένα μαγιό από χοντρό βαμβακερό νήμα. Αν επιστρατεύσετε όλη την ευρηματικότητα σας , το βαμβακερό νήμα μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά πολύτιμο εργαλείο για να φτιάξετε αμέτρητες όμορφες δημιουργίες.


Αν επιθυμείτε κάτι ξεχωριστό, το κασμίρ θα σας προσφέρει μία μοναδική αίσθηση πολυτέλειας προσθέτοντας κομψότητα στις δημιουργίες σας. Πλέκοντας με κασμίρ μπορείτε να δημιουργήσετε κασκόλ, μπλούζες, ζακέτες, παιδικά φορεματάκια, κομψά πουλόβερ και φορέματα, καθώς επίσης γάντια ,καπέλα όμορφες εσάρπες και μαντίλια. Μια ακόμα επιλογή για όσους αναζητούν τη κορυφαία ποιότητα νήματος είναι το μετάξι. Προέρχεται από τους μεταξοσκώληκες, ξεχωρίζει για τη πολυτέλεια και είναι απίστευτα μαλακό, λαμπερό και λείο, ενώ συγχρόνως είναι πολύ ανθεκτικό. Τα μεταξωτά νήματα είναι ιδανικά για κουρτίνες, για διάφορα είδη ένδυσης όπως γιλέκα, κασκόλ, μεταξωτά τοπ, φουλάρια καθώς επίσης και για αξεσουάρ όπως μικρά πορτοφολάκια και μεταξωτά τσαντάκια μέσης. Μπορείτε ακόμα να φτιάξετε κομψά και εκλεπτυσμένα κοσμήματα από μετάξι που θα απογειώσουν τη κάθε σας εμφάνιση.


Το μαλλί αποτελεί έναν από τους πιο αγαπητούς τύπους πλεκτών νημάτων. Είναι απίστευτα ελαστικό και ανθεκτικό. Το συγκεκριμένο νήμα έχει θερμαντικές και ισοθερμικές ιδιότητες γεγονός που το καθιστά ιδανικό αν θέλουμε να δημιουργήσουμε ζεστά ενδύματα και αξεσουάρ ένδυσης όπως ένα μάλλινο σάλι ή ένα πουλόβερ, ζεστές ζακέτες , κασκόλ και σκούφους. Φτιάξτε μάλλινες τσάντες και πορτοφολάκια αλλά και μάλλινους υπνόσακους για το νεογέννητο μωράκι.


Για τις καλοκαιρινές και ανοιξιάτικες δημιουργίες σας επιλέξτε λινό νήμα λόγω της δροσερής του υφής. Φανταστείτε παντελόνες και μπλούζες φτιαγμένες από τα χεράκια σας . Δημιουργήστε λινά ράνερ για το στολισμό της τραπεζαρίας σας καθώς και ένα λινό τραπεζομάντηλο συνδυασμένο με σετ από σουπλά και πετσέτες. Με πολύ αγάπη και φαντασία επιλέξτε να φτιάξετε μπομπονιέρες από λινό νήμα για το γάμο ή τη βάφτιση, κάνοντας αυτή τη σημαντική στιγμή ακόμα πιο ξεχωριστή και μοναδική.


Αν στο σχέδιο πρέπει να χρησιμοποιήσετε συγκεκριμένο νήμα ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες, διαφορετικά πειραματιστείτε με όλα τα νήματα για πλέξιμο ή και με συνδυασμό νημάτων ανάλογα με το τι θέλετε να κάνετε. Παίξτε με τα χρώματα χωρίς φόβο και δημιουργήστε χαρούμενα και εντυπωσιακά πλεκτά ανάλογα με το γούστο και το στυλ σας. Μπορείτε να αντλήσετε σαφείς οδηγίες και χρήσιμες πληροφορίες για κάθε είδος νήματος από τους έμπειρους πωλητές καθώς και από το διαδίκτυο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι φαντασία.

Menu

Settings

Share

Create a free account to save loved items.

Sign in

Create a free account to use wishlists.

Sign in