Click for more products.
No produts were found.

Τα οφέλη του πλεξίματος

Posted on2018-07-23
Love0
Τα οφέλη του πλεξίματος

Στις μέρες μας , όπου κυριαρχεί το άγχος και η κατάθλιψη , αξιοποιήστε εποικοδομητικά τον ελεύθερο σας χρόνο κάνοντας ένα χόμπι που θα σας προσφέρει πολλά σωματικά αλλά κυρίως ψυχικά οφέλη. Ένα τετοιο χόμπι είναι και το πλέξιμο.

Ξεκινήστε να πλέκετε. Ναι σωστά διαβάσατε.  Ίσως σας φαίνεται ξεπερασμένο αφού οι περισσότεροι το έχουμε ως μια ασχολία μεγαλύτερων ηλικιών όμως σήμερα ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας, ξεκινάνε να έχουν το πλέξιμο ως βασική ασχολία.

Πλεονακτήματα και οφέλη

Ένα από τα πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα του πλεξίματος είναι ότι εκτός από ατομική ασχολία μπορεί να είναι και μία ευχάριστη ομαδική δραστηριότητα , προτρέποντας τους φίλους σας να πλέξετε παρέα ή παρακολουθώντας τα δωρεάν μαθήματα που παραδίδονται σε πολλά καταστήματα με είδη ραπτικής και πλεξίματος.

Το συγκεκριμένο χόμπι ενισχύει τη κοινωνικότητα και μας προστατεύει από τη μοναξιά και από τη κοινωνική απομόνωση , παράγοντες που κρύβουν σημαντικούς κινδύνους για την υγεία και τη μακροζωία μας. Χωρίς κανένα περιορισμό στο χρόνο και στο μέρος, το πλέξιμο είναι μία δραστηριότητα που μας δίνει τη δυνατότητα να ασχοληθούμε στον ελεύθερο μας χρόνο αλλά και σε οποιοδήποτε μέρος επιθυμούμε.

Επιπλέον, πλέκοντας ενισχύουμε την αυτοπεποίθηση και την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, απαραίτητα στοιχεία για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις ενδεχόμενες δυσκολίες. Ακόμα και αν είστε διστακτικοί, τολμήστε να ξεκινήσετε να πλέκετε και σύντομα θα διαπιστώσετε ότι δεν είναι κάτι δύσκολο. Ακολουθήστε τα αμέτρητα σχέδια που βρίσκονται στο διαδίκτυο και απολαύστε στο τέλος τις δικές σας μοναδικές δημιουργίες.

Πλέξτε λευκά είδη για το σπίτι σας, αξεσουάρ αλλά και είδη ένδυσης για εσάς και την οικογένεια σας. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε πολλά χειροποίητα πλεκτά δώρα για τα αγαπημένα σας πρόσωπα προσφέροντας τους κάτι μοναδικό φτιαγμένο με ιδιαίτερη φροντίδα και αγάπη.

Είχατε σκεφτεί ποτέ ότι πλέκοντας βοηθάτε τη καρδιά σας? Και όμως ναι. Το πλέξιμο μας χαλαρώνει βοηθώντας μας να αδειάσουμε το μυαλό μας από αρνητικές σκέψεις και από τα άγχη της καθημερινότητας. Χαλαρώστε πλέκοντας και ρίξτε την αρτηριακή πίεση χωρίς φάρμακα.

Τονώστε τις αρθρώσεις των δαχτύλων καθώς και τους μυς των χεριών σας πλέκοντας. Για εσάς που υποφέρετε από πόνους στα χέρια αλλά και για τη πρόληψη αυτής της δυσάρεστης κατάστασης, ξεκινήστε να πλέκετε εντατικά. Η επαναλαμβανόμενη κίνηση του πλεξίματος ενισχύει τους μύες και τις αρθρώσεις των χεριών, αποτρέποντας τη φθορά τους, ενώ λειτουργεί ευεργετικά στα διάφορα μυοσκελετικά προβλήματα που παρουσιάζονται στα χέρια.

Όπως έχει αποδειχθεί επιστημονικά, η ενασχόληση μας με τη συγκεκριμένη δραστηριότητα μας βοηθάει στη καλή υγεία του εγκεφάλου. Οι νευρολόγοι για τη πρόληψη της άνοιας και του Αλτσχάιμερ, συμβουλεύουν να ασχολούμαστε με τη συγκεκριμένη δραστηριότητα όσο πιο εντατικά μπορούμε. Η συγκεκριμένη νοητική άσκηση απαιτεί υψηλή αυτοσυγκέντρωση, στοιχείο που εξασκεί τον εγκέφαλο και ενισχύει τη μνήμη.

Συμπέρασμα

Τώρα που ξέρετε ορισμένα από τα οφέλη της ενασχόλησης σας με το πλέξιμο, επισκεφθείτε κάποιο κατάστημα με είδη ραπτικής και πλεξίματος και ενημερωθείτε για τα νήματα και τα αξεσουάρ που χρειάζεστε. Επιστρατεύστε τη φαντασία σας και τη καλή σας ενέργεια και ασχοληθείτε με μία πραγματικά δημιουργική δραστηριότητα η οποία θα σας χαρίσει συναισθήματα διασκέδασης και ικανοποίησης ενώ συγχρόνως θα λειτουργήσει θεραπευτικά στο μυαλό και στο σώμα σας.

Εμπιστευθείτε μας: Όταν ξεκινήσετε να πλέκετε δεν θα θέλετε να σταματήσετε.

Menu

Settings

Share

Create a free account to save loved items.

Sign in

Create a free account to use wishlists.

Sign in