Click for more products.
No produts were found.

Φτιάξτε μοντέρνα μαγιό με τα χεράκια σας

Posted on2018-06-22
Love0
Φτιάξτε μοντέρνα μαγιό με τα χεράκια σας

Η θερμοκρασία έχει ανέβει στα ύψη και το καλοκαίρι έχει μπει επίσημα. Ενόψει λοιπόν των καλοκαιρινών μας διακοπών και των καλοκαιρινών εξορμήσεων στη θάλασσα, όλοι προετοιμάζουμε τη θερινή μας γκαρνταρόμπα.

Το μαγιό, αδιαμφισβήτητα αποτελεί το βασικότερο κομμάτι της καλοκαιρινή μας ένδυσης ενώ η επιλογή του συχνά μας δυσκολεύει αφού πρέπει να βρούμε ένα που θα αναδεικνύει τη σιλουέτα μας και τα δυνατά μας στοιχεία.

Στο εμπόριο μπορούμε να βρούμε μια πλειάδα από μαγιό αλλά σίγουρα δεν είναι όλα κατάλληλα για το δικό μας σωματότυπο. Το ιδανικότερο όλων είναι αυτό που θα φτιάξουμε εμείς με κατάλληλα νήματα πλεξίματος.

Προμηθευτείτε λοιπόν κατάλληλα νήματα πλεξίματος για μαγιό, ετοιμάστε τις βελόνες σας και αρχίστε να πλέκετε το δικό σας ξεχωριστό μαγιό.

Τι να προσέξουμε στην επιλογή νήματος

Για να δημιουργήσουμε το δικό μας μαγιό, αρχικά πρέπει να αναζητήσουμε ελαστικά νήματα για τέλεια εφαρμογή, δίνοντας μεγάλη έμφαση στη περίπτωση που είναι βρεγμένα – ώστε να μη χαλαρώνουν και να μη συρρικνώνονται. Επιπλέον, προτιμήστε ένα νήμα που όταν βρέχεται δεν θα αποκτάει βαριά υφή με αποτέλεσμα να "κρεμάει".

Επιπλέον, λόγω των σκληρών συνθηκών όπως η έκθεση στις υπεριώδης ακτίνες καθώς και σε σκληρές περιβαλλοντικές συνθήκες (θαλασσινό νερό, χλώριο & χημικά πισίνας), τα νήματα που θα επιλέξουμε θα πρέπει να έχουν την ιδιότητα να διατηρούν το χρώμα τους και να έχουν μεγάλη αντοχή και ανθεκτικότητά.

Οι άρτια καταρτισμένοι πωλητές στα καταστήματα με είδη ραπτικής και πλεξίματος θα σας προτείνουν και θα σας ενημερώσουν εκτενώς για τα κατάλληλα νήματα πλεξίματος μαγιό.

πλεκτό μαγιό

Νήματα κατάλληλα για μαγιό

Ένα από τα πιο διαδεδομένα νήματα πλεξίματος μαγιό είναι το βαμβακερό. Χάρη στη μεγάλη του ελαστικότητα και ανθεκτικότητα στο νερό , το νήμα από βαμβάκι θεωρείται ιδανικό για να φτιάξουμε το δικό μας μαγιό ενώ μπορούμε να το βρούμε σε μεγάλη γκάμα χρωμάτων.

Επιλέξτε σύμμεικτα νήματα βαμβάκι/πολυεστέρα , το πιο κοινό συνδυασμό σύνθεσης μαγιό λόγω της μεγάλης ανθεκτικότητας των υλικών. Οι κολυμβητές που καθημερινά βρίσκονται σε πισίνες με διάφορα χημικά συστατικά προτιμούν μαγιό φτιαγμένα από το συγκεκριμένο συνδυασμό νήματος.

Ένας ακόμα δημοφιλής συνδυασμός νημάτων πλεξίματος μαγιό είναι η Ελαστάνη σε συνδυασμό με Λύκρα. Η Λύκρα είναι γνωστή για την ελαστικότητα της ενώ σε συνδυασμό με την Ελαστίνη μας εξασφαλίζει ελαφρύ και ελαστικό αποτέλεσμα για τέλεια εφαρμογή. Διατίθεται σε πολλά χρώματα ενώ είναι ιδανικός συνδυασμός για να φτιάξουμε μαγιό κατάλληλα για κάθε σωματότυπο.

Οποιοδήποτε νήμα και αν επιλέξτε, προτιμήστε να φτιάξετε το δικό σας χειροποίητο μαγιό και δώστε στην εμφάνιση σας μοναδικό χαρακτήρα με ένα κομμάτι που θα φοράτε μόνο εσείς και κανένας άλλος. Επιστρατεύστε τη φαντασία σας ή βρείτε στο διαδίκτυο το σχέδιο που αρμόζει στο δικό σας γούστο και στυλ και ξεκινήστε να πλέκετε τη δική σας δημιουργία εύκολα και οικονομικά.

Ένα νήμα ιδανικό για να πλέξετε μαγιό είναι το Sicilia και μπορείτε να το βρείτε σε μοναδικά χρώματα.

Menu

Settings

Share

Create a free account to save loved items.

Sign in

Create a free account to use wishlists.

Sign in